Κρεμώδης πολέντα με παρμεζανα: Μια ιταλική συνταγή για να ετοιμάσετε μια εύκολη και νόστιμη κρεμώδη πολέντα. Η πολέντα είναι ένα χοντρόκοκκο αλεύρι καλαμποκιού, που η υφή του μοιάζει με σιμιγδάλι και είναι το τέλειο συνοδευτικό σαν κρεμώδης πουρές ή, μόλις κρυώσει καλά, μπορείτε να την κόψετε σε κομμάτια και να τηγανίσετε σε μπόλικο σπορέλαιο ή να την ψήσετε στο φούρνο σαν πατάτες. Αυτό το πιάτο σερβίρεται υπέροχα σαν ορεκτικό ή σαν βάση για ένα χορταστικό στιφάδο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (½ κιλό) πολέντα, κομμένη σε κύβους 1 – 1,5 εκατοστού
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι">μαύρο πιπέρι
1 πρέζα πάπρικα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε την πολέντα και το ζωμό κοτόπουλου μαζί σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί τελείως η πολέντα, περίπου για 5 λεπτά.
Βήμα 2
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το μαύρο πιπέρι και την πάπρικα με το μείγμα πολέντας. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Εύκολες και γρήγορες συνταγές! Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και ανακαλύψτε άρθρα υγείας & ομορφιάς
