Λαχανικά, Υλικά

Κόκκινο κρεμμύδι

Κόκκινο κρεμμύδι

Προέλευση

Το κόκκινο κρεμμύδι είναι ποικιλία του κρεμμυδιού (Allium cepa) με μωβ-κόκκινο δέρμα και λευκή σάρκα χρωματισμένη με κόκκινο. Χρησιμοποιούνται συνήθως στις μαγειρικές τέχνες, αλλά το δέρμα του κόκκινου κρεμμυδιού έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ως βαφή.

Αυτά τα κρεμμύδια τείνουν να είναι μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους και έχουν έντονη γεύση και εντυπωσιακές ιδιότητες. Συχνά καταναλώνονται ωμά, ψητά ή μαλακά μαγειρεμένα με άλλα τρόφιμα. Τα κόκκινα κρεμμύδια διατίθενται όλο το χρόνο και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή και φυτικές ίνες (σε σύγκριση με τα λευκά και κίτρινα κρεμμύδια). Το κομμένο κόκκινο κρεμμύδι μπορεί να εμποτιστεί σε δροσερό νερό για ένα χρονικό διάστημα και το νερό μπορεί να αποστραγγιστεί, με αποτέλεσμα λιγότερη πικάντικη και καυτερή γεύση.

Πηγή: Wikipedia

Οφέλη

Τα κρεμμύδια περιέχουν πολλές από τις βασικές βιταμίνες. Μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη της θρόμβωσης, να επιβραδύνουν τη γήρανση των αγγείων και των αρτηριών και να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Μπορούν επίσης να αντιμετωπίσουν την ακμή, να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να ωφελήσουν τα μαλλιά και το δέρμα σας.

Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση κρεμμυδιών:

– Βελτιώνουν την κυκλοφορία στα άκρα, αυξάνουν τη μυϊκή δύναμη των ανδρών, καθώς επίσης τη σεξουαλική επιθυμία και τις επιδόσεις τους στο σεξ.

– Εξουδετερώνουν τις δυσάρεστες οσμές στο σπίτι.

– Περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία έχουν πολλά οφέλη για την υγεία με σημαντικότερο τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

– Βοηθούν στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

– Περιέχουν αλισίνη, μια ισχυρή ένωση που δρα ως αντιβιοτικό.

– Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους αντιμετωπίζουν τον πόνο του αυτιού.

– Περιέχουν ενώσεις που βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.

– Ο χυμός κρεμμυδιού σκοτώνει τα βακτήρια και καταπραΰνει τον κνησμό.

– Αν εκδηλώνετε συχνά έρπη, καταναλώνοντας ωμό κρεμμύδι και σκόρδο, θα αποτρέψετε τη δημιουργία ελκών.

– Αναμίξτε ίσα μέρη χυμού κρεμμυδιού και αλόης και κάντε μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού για να απαλλαχθείτε από την πιτυρίδα.

– Τα κρεμμύδια βοηθούν στην αποβολή υγρών από τα κύτταρα του δέρματος, καθαρίζουν το αίμα και έχουν θετική επίδραση στο λεμφικό σύστημα.

– Περιέχουν κερσετίνη, η οποία ενισχύει τον μεταβολισμό και σας βοηθά να χάσετε βάρος. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για το σκοπό αυτό είναι να πίνετε καθαρό χυμό κρεμμυδιού.

– Εάν πάσχετε από υψηλή αρτηριακή πίεση, τα κρεμμύδια θα σας βοηθήσουν να τη ρίξετε.

Πηγή: onmed