Vegan Κουζίνα

Μελιτζάνες και κολοκυθάκια με ρύζι

Μελιτζάνες και κολοκυθάκια με ρύζι

Μία πεντανόστιμη και γρήγορη vegan συνταγή με φρέσκα καλοκαιρινά λαχανικά! Εξαιρετικό πιάτο και μάλιστα νηστίσιμο! Για όλους εσάς που θέλετε τη γεύση να μη λείπει από το γεύμα σας ακόμα και την περίοδο της νηστείας, αυτό το πιάτο είναι ιδανικό!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους περίπου 2 εκ
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
250 γρ ρύζι μακρύκοκο
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Σε μια μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κολοκύθια για πέντε λεπτά και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα άλλες δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε για ένα πεντάλεπτο τις μελιτζάνες.

Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό, τη ρίγανη, ένα φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για δέκα λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, το σχοινόπρασο και το ρύζι και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά. Σερβίρουμε το φαγητό με τριμμένη φέτα.