Δείτε αυτή την συνταγή για να ετοιμάσετε ένα ελληνικό πιάτο με γεμιστό ξιφία. Πολύ ωραία γέμιση με σπανάκι και τυρί φέτα, μπορεί να ψηθεί στο γκριλ ή στα κάρβουνα. Δοκιμάστε την και θα μείνετε ενθουσιασμένοι!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 μπριζόλα ξιφία (250 γραμμάρια περίπου)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 φλιτζάνια σπανάκι – ξεπλυμένο, στεγνωμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
¼ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε μια σχάρα σε δυνατή φωτιά και την λαδώνουμε ελαφρά.
Βήμα 2
Κόψτε μια σχισμή στη φέτα ξιφία για να δημιουργήσετε μια τσέπη που είναι ανοιχτή μόνο από τη μία πλευρά. Σε ένα φλιτζάνι, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Αλείψτε και τις δύο πλευρές του ψαριού.
Βήμα 3
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Βάλτε το σπανάκι σε λάδι μέχρι να μαραθεί. Βγάλτε το από τη φωτιά και βάλτε το στην τσέπη. Τοποθετήστε τη φέτα στην τσέπη πάνω από το σπανάκι.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τα ψάρια στη σχάρα και ψήστε για 8 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθεί. Απολαύστε το!
Καλή όρεξη!