Ρωσική Κουζίνα

Μοσχαράκι στρογγανώφ

Μοσχαράκι στρογγανώφ

Με αυτή την ρωσική συνταγή που σας παρουσιάζουμε, μπορείτε να δημιουργήσετε το διάσημο πιάτο με μοσχαράκι στρογγανώφ. Μια εκπληκτική κρεμώδης σάλτσα με κρέας που διαλύεται στο στόμα, σερβίρεται πάνω από νουντλς αυγών. Υπέροχο με σαλάτα. Αξίζει πολύ την αναμονή!!!!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

σπρέι μαγειρικής
1 κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα, κομμένη σε μπουκιές
2 πράσινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτί (300 γραμμάρια) κονσομέ βοείου κρέατος
1 κονσέρβα (300 γραμμάρια ) συμπυκνωμένη γαλλική κρεμμυδόσουπα
1 συσκευασία (250 γραμμάρια) νουντλς αυγών
1 δοχείο (500 γραμμάρια) ξινή κρέμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ψεκάστε ένα μεγάλο τηγάνι με μαγειρικό σπρέι και τηγανίστε τη μπριζόλα και τις πράσινες πιπεριές σε μέτρια φωτιά μέχρι τα κομμάτια της μπριζόλας να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου για 10 λεπτά. Μεταφέρετε τη μπριζόλα και τις πιπεριές σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε τη κονσομέ βοείου κρέατος και τη γαλλική κρεμμυδόσουπα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.

Βήμα 2
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τα νουντλς αυγών και τα αφήνουμε να βράσουν. Βράστε τα νουντλς χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαγειρευτούν, αλλά να είναι ακόμα σφιχτά, περίπου για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά σε τρυπητό που έχει τοποθετηθεί στον νεροχύτη.

Βήμα 3
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα του κρέατος και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί καλά και σερβίρετε πάνω από τα μαγειρεμένα νουντλς.

Καλή όρεξη!