Κρεατικά

Μοσχαρίσιος κιμάς

Μοσχαρίσιος κιμάς

Το αλεσμένο βόειο κρέας , ο μοσχαρίσιος κιμάς ή ο κιμάς είναι βόειο κρέας που έχει ψιλοκομμένο με μαχαίρι ή μύλο κρέατος (αμερικανικό αγγλικό) ή μηχανή κοπής (βρετανικά αγγλικά). Χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές, όπως χάμπουργκερ και σπαγγέτι Μπολονέζ .

Δεν είναι το ίδιο με το κιμά , το οποίο είναι ένα μείγμα ψιλοκομμένων αποξηραμένων φρούτων, αποσταγμένων οινοπνευματωδών, μπαχαρικών και ιστορικά (αλλά σήμερα σπάνιο) κιμά / αλεσμένο κρέας.

Περιεχόμενα 

Σε πολλές χώρες, η νομοθεσία για τα τρόφιμα ορίζει συγκεκριμένες κατηγορίες βοείου κρέατος και τι μπορούν να περιέχουν. Για παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες , το βόειο κρέας μπορεί να προστεθεί στο χάμπουργκερ, αλλά όχι στο αλεσμένο βόειο κρέας, εάν το κρέας αλεσθεί και συσκευαστεί σε εργοστάσιο με επιθεώρηση USDA .

 Στις ΗΠΑ, επιτρέπεται έως 30% κατά βάρος λίπος είτε σε χάμπουργκερ είτε σε αλεσμένο βόειο κρέας. Το επιτρεπόμενο ποσό στη Γαλλία είναι 5 έως 20% (το 15% χρησιμοποιείται από τις περισσότερες αλυσίδες τροφίμων). Στη Γερμανία, το κανονικό αλεσμένο βόειο κρέας μπορεί να περιέχει έως και 15% λίπος, ενώ το ειδικό “Tatar” για μπριζόλα ταρτάρ μπορεί να περιέχει λιγότερο από 5% λίπος.

Τόσο το χάμπουργκερ όσο και το αλεσμένο βόειο κρέας μπορούν να έχουν πρόσθετα καρυκεύματα, φωσφορικά, επεκτατικά ή συνδετικά που προστέθηκαν. αλλά δεν επιτρέπεται επιπλέον νερό. Το αλεσμένο βόειο κρέας διατίθεται συχνά στην αγορά σε μια ποικιλία διαφορετικών λιπαρών περιεχομένων για να ταιριάζει με τις προτιμήσεις των πελατών.

Το αλεσμένο βόειο κρέας παράγεται γενικά από τα λιγότερο τρυφερά και λιγότερο δημοφιλή κομμάτια βοείου κρέατος. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν κομμάτια από τρυφερά τεμάχια.

Συστατικα κρεατος

Σε μια μελέτη στις ΗΠΑ το 2008, αξιολογήθηκαν οκτώ μάρκες χάμπουργκερ γρήγορου φαγητού για αναγνωρίσιμους τύπους ιστών χρησιμοποιώντας μορφολογικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται συνήθως στην αξιολόγηση της ιστολογικής κατάστασης του ιστού .  Η μελέτη των οκτώ εργαστηριακών δειγμάτων διαπίστωσε ότι το περιεχόμενο των χάμπουργκερ περιελάμβανε:

  • Νερό: 37,7% έως 62,4% (μέσος όρος, 49%)
  • Μυός: 2,1% έως 14,8% (διάμεσος, 12,1%)
  • Σκελετικός ιστός: “Δεν αναμένονταν οστά και χόνδροι, που παρατηρήθηκαν σε ορισμένες μάρκες. Η παρουσία τους μπορεί να σχετίζεται με τη χρήση μηχανικού διαχωρισμού κατά την επεξεργασία του κρέατος από το ζώο. Μικρές ποσότητες οστών και χόνδρων ενδέχεται να έχουν αποκολληθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασία διαχωρισμού. “
  • Συνδετικού ιστού
  • Αιμοφόρα αγγεία
  • Περιφερικός νευρικός ιστός. Δεν εντοπίστηκε ιστός εγκεφάλου σε κανένα από τα δείγματα.
  • Λιπώδης ιστός – “Η ποσότητα των λιπιδίων που παρατηρήθηκε ήταν σημαντική και παρατηρήθηκε τόσο σε λιπώδη ιστό όσο και ως σταγονίδια λιπιδίων. Η περιεκτικότητα των λιπιδίων σε χρώση ελαίου-κόκκινου-Ο βαθμολογήθηκε ως 1+ (μέτρια) σε 6 μπιφτέκια και 2+ 2 μπιφτέκια. “
  • Φυτικό υλικό: “πιθανότατα προστέθηκε ως πληρωτικό για να δώσει χύμα στο μπιφτέκι”

Πηγή: Wikipedia