Δοκιμάστε αυτή την ρώσικη συνταγή για να ετοιμάσετε μπορτς με μοσχάρι και παντζάρι. Μια καταπληκτική και απολαυστική σούπα! Ο τρόπος με τον οποίο η πικάντικη, πλούσια κρέμα λιώνει στον καυτό, μοσχαρίσιο ζωμό είναι ένα θαύμα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 μοσχαρίσιο κότσι (με το κόκαλο)
3 λίτρα νερό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
3 φλιτζάνια καθαρισμένα παντζάρια κομμένα σε κύβους
2 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι ξύδι
αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, για γαρνίρισμα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε το κότσι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει, για περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Προσθέστε το νερό, το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και τη δάφνη στην κατσαρόλα, αφήστε να σιγοβράσει μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να βγαίνει από τα κόκαλα, περίπου 4 ώρες. Σουρώστε το ζωμό.
Βήμα 2
Ρίξτε το ζωμό του μοσχαρίσιου κρέατος, τα παντζάρια και το λάχανο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας. Αφήστε στη φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια, για περίπου 30 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
Βήμα 3
Σερβίρουμε γαρνίροντας με κρέμα γάλακτος και άνηθο.
Καλή όρεξη!