Vegan Κουζίνα

Πατάτες τηγανητές τόφου με σουσάμι

Πατάτες τηγανητές τόφου με σουσάμι

Οι πατάτες τηγανητές τόφου με σουσάμι είναι ένα εξαιρετικό vegan πιάτο που σερβίρεται κυρίως ως ορεκτικό. Δώστε έντονη γεύση με πικάντικη μουστάρδα! Μπορείτε επίσης να το συνοδεύσετε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Το δε σουσάμι, μπορεί να είναι απλό ή και μείγμα με μαύρο σουσάμι, για πιο θεαματικά αποτελέσματα σε περίπτωση που θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 συσκευασία tofu

2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές φυτικό λάδι

2 κουταλιές της σούπας σουσάμι

¼ φλιτζάνι πικάντικη καφέ μουστάρδα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Στραγγίξτε το τόφου σε χαρτοπετσέτες για περίπου 45 λεπτά. Κόψτε το σε κυβάκια. Στη συνέχεια κόβουμε τους κύβους στη μέση. Βάλτε τις φέτες σε ένα στρώμα ή σε χαρτοπετσέτες για να στεγνώσουν. Πασπαλίστε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι στην κορυφή. Αναποδογυρίστε τις φέτες και πασπαλίστε με το υπόλοιπο αλεύρι.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Σοτάρετε το τόφου μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα. 3 έως 5 λεπτά ανά πλευρά. Προσθέστε σουσάμι και σοτάρετε με μουστάρδα, χρησιμοποιώντας λαστιχένια σπάτουλα για να αποφύγετε το σπάσιμο των φετών. Σερβίρετε ζεστό.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 4