Δοκιμάστε αυτή τη δημοφιλή Ιαπωνική συνταγή για μια γρήγορη και υγιεινή σαλάτα με τόφου. Μπορείτε να την δοκιμάσετε σαν σαλάτα (χωρίς να βάλετε ρύζι), αλλά ακόμη και σαν φαγητό προσθέτοντας μια κουταλιά από αυτή τη πικάντικη πάστα μέσα σε ρύζι στον ατμό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1 ½ φλιτζάνι ρύζι στον ατμό
½ μαρούλι ρομάνα (μόνο η καρδιά), κομμένο σε μπουκίτσες
½ αγγούρι – ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
340 γραμμάρια τόφου, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα κρεμμυδάκια, τη σάλτσα σόγιας, το σουσάμι, το κορεάτικο πιπέρι τσίλι, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Ανακατεύουμε μαζί το μαρούλι και το αγγούρι και το βάζουμε πάνω στο ρύζι. Πασπαλίστε το τόφου πάνω από το μαρούλι και το αγγούρι. Περιχύστε το μείγμα σουσαμιού πάνω από το τόφου.
Σημείωση του Μάγειρα:
Δεν σας συμβουλεύουμε να αντικαταστήσετε κορεάτικο πιπέρι τσίλι με άλλες σκόνες πιπεριάς τσίλι. Θα είναι πολύ πικάντικο και δεν θα έχει την ίδια γεύση.
Καλή όρεξη!