Λαχανικά, Υλικά

Ραπανάκι Ντάϊκον

Ραπανάκι Ντάϊκον

Προέλευση

Το ραπανάκι ντάϊκον είναι ραπανάκι με προέλευση την Ιαπωνία. Το ντάϊκον είναι η κύρια καλλιέργεια λαχανικών και περιλαμβάνεται στο καθημερινό μενού κάθε κατοίκου της Ιαπωνίας. Αξίζει ιδιαίτερη προσοχή οι κηπουροί-λάτρεις σε συνδυασμό με την υψηλή απόδοση και καλή γεύση ιδιότητες των ριζών.

Χρήσιμες ιδιότητες του daikon

Σε σύγκριση με ένα ραπανάκι, οι ρίζες του daikon είναι πιο ζουμερές, τρυφερές και πρακτικά στερημένες από μια συγκεκριμένη πικρή και πικρή γεύση. Ως εκ τούτου, οι ερασιτέχνες καλλιεργητές λαχανικών συχνά καλούν daikon μια γλυκιά ραπανάκι. Εκτός από τα ραπάνια και τα ραπάνια, το daikon περιέχει πολλά άλατα καλίου που απομακρύνουν την περίσσεια νερού από το σώμα, ασβέστιο, ίνες, ουσίες πηκτίνης, βιταμίνη C και ένζυμα που προάγουν την πέψη. Οι καλλιέργειες ρίζας περιέχουν συγκεκριμένες πρωτεϊνικές ουσίες που αναστέλλουν την ανάπτυξη βακτηριδίων. Η απουσία μιας έντονης γεύσης σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το daikon πιο ποικιλόμορφα.

Οι ρίζες του δεν καταναλώνονται μόνο σε ακατέργαστη μορφή, αλλά και αλατισμένες, μαριναρισμένες και βρασμένες. Στις ποικιλίες με τα μη ζαχαρούχα φύλλα, τα νεαρά τρυφερά φύλλα χρησιμοποιούνται για τα χόρτα σαλάτας. Σε αντίθεση με τα ραδίκια, οι ρίζες του daikon διατηρούν την υγιεινή και την καλή γεύση ακόμη και μετά τη μετάβαση στη φάση της αναζήτησης, αφού οι ιστοί τους δεν είναι πολύ λιγνιτικοί. Χρησιμοποιήστε το daikon για κρυολογήματα, για να ενισχύσετε τα μαλλιά, την καλή λειτουργία των εντέρων, με ασθένειες της χοληδόχου κύστης, του ήπατος και των νεφρών.

Βιολογικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες του daikon

Το ραπανάκι ντάϊκον είναι ένα διετές φυτό της οικογένειας λάχανων (cruciferous). Το σχήμα της σοδειάς ρίζας είναι το κύριο σημάδι της ιδιοκτησίας του daikon σε μια ή την άλλη ομάδα ποικιλιών (sortotype). Μπορεί να είναι στρογγυλός, κυλινδρικός, κωνικός, ελλειπτικός, αρθρωτός και ακόμη και σερπεντόμος. Το μέσο βάρος της καλλιέργειας ρίζας σύμφωνα με τις πρωιμότητα ποικιλία και την ανάπτυξη συνθήκες μπορεί να φτάσει 0,5-3 kg, μήκος κυμαίνεται από 10-15 να 30-60 cm, διάμετρος – από 4-6 να 8-10 cm Root μπορεί να θαφτεί εντελώς στο έδαφος. ή προεξέχουν πάνω από την επιφάνεια του κατά το ήμισυ ή ακόμα και τα δύο τρίτα. Το φυτό είναι ανθεκτικό στην ψύξη, οι σπόροι βλασταίνουν σε θερμοκρασία 2-3 ° C. Οι πυροβολισμοί μεταφέρουν τους παγετούς στο μείον 4 ° C και τα ενήλικα φυτά μείον 6 ° C.

Πηγή: Vsaduidoma.com