Vegan Κουζίνα, Ελληνική Κουζίνα, Νηστίσιμες Συνταγές

Ρεβίθια με μπαχαρικά και καρδάμωμο

Ρεβίθια με μπαχαρικά και καρδάμωμο

Αυτή η νηστίσιμη συνταγή για ρεβίθια με μπαχαρικά είναι πραγματικά πεντανόστιμη! Εξαιρετική και για τους vegan που θέλουν να δοκιμάσουν έντονες γεύσεις με μπαχαρικά και μυρωδικά!

Υλικά που θα χρειαστείτε

200 γραμμάρια ρεβίθια

2 κρεμμύδια

15 γραμμάρια φρέσκο τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

250 γραμμάρια αποφλοιωμένες ντομάτες

5 κόκκους καρδάμωμο

5 κόκκους πιπέρι

8 μοσχοκάρφια

2 φύλλα δάφνης

1 κουταλιά της σούπας κύμινο

1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά

1 χούφτα κόλιανδρο

Αλάτι για γεύση

Πιπέρι για γεύση

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Πλένουμε τα ρεβίθια με νερό και τα αφήνουμε να μουλιασουν σε ένα μπολ με καθαρό νερό όλο το βράδυ.

Βήμα 2

Στραγγίζουμε, βάζουμε σε κατσαρόλα και καλύπτουμε με νερό. Προσθέτουμε αλάτι, καρδάμωμο, μοσχοκαρφια, δάφνη, κύμινο και πιπέρι. Βράζουμε και μόλις κοχλάσει χαμηλωνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 50 λεπτά.

Βήμα 3

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και κρατάμε το νερό. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κουρκουμά, κόλιανδρο, πιπέρι και τις ντομάτες.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα ρεβίθια και το νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 8 ώρες πριν

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 80 λεπτά

Μερίδες: 6