Ρωσική Κουζίνα

Ρωσικά ραβιόλια πελμένι

Ρωσικά ραβιόλια πελμένι

Μια αυθεντική ρωσική συνταγή για ραβιόλια πελμένι με γέμιση κρέατος. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, κυρίως στις χώρες του βορρά, αλλά και αλλού, κατά τους χειμερινούς μήνες. Μπορούν ακόμη να καταψυχθούν και να βρασθούν γρήγορα ή να τηγανιστούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Ζύμη:
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ φλιτζάνι ζεστό νερό
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 επιπλέον κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πλήρωση:
½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 μικρό κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλιά της σούπας παγωμένο νερό
1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ανακατέψτε το αυγό, το φυτικό λάδι και το αλάτι σε ένα φλιτζάνι. Προσθέστε αρκετό νερό για να γεμίσει. Αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 3 φλιτζάνια αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια λεία, ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.

Βήμα 2
Πασπαλίζουμε ελαφρά ένα ταψί με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.

Βήμα 3
Ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά τη γέμιση με το χέρι ή χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.

Βήμα 4
Ανοίξτε ένα μέρος της ζύμης σε πολύ λεπτή σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε σε κομμάτια 5-6 εκατοστών με ένα κουπ πατ ή ένα ποτήρι κρασιού. Κρατήστε την υπόλοιπη ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα για να μην στεγνώσει. Τοποθετήστε 1/2 έως 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση στη μία πλευρά του κομματιού ζύμης. Διπλώστε τη ζύμη και κλείστε τις άκρες με τα δάχτυλα, σχηματίζοντας ένα μισοφέγγαρο. Ενώστε τις άκρες και τσιμπήστε τις μεταξύ τους. Τοποθετήστε στο έτοιμο ταψί. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη και τη γέμιση. Παγώστε τα πελμένι για 30 λεπτά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Βήμα 5
Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και ρίξτε μικρές παρτίδες παγωμένων πελμένι σε νερό που σιγοβράζει. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ψηθεί το κρέας και τα πελμένι να επιπλέουν στην κορυφή, περίπου 5 λεπτά. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Μεταφέρετε στα πιάτα σερβιρίσματος με τρυπητή κουτάλα.

Σημειώσεις Μάγειρα:
Αντί για κιμά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα μισού κιμά χοιρινού και μισού μοσχαρίσιου. Μερικές φορές χρησιμοποιούμε κιμά γαλοπούλας για τη γέμιση. Εάν δεν είστε λάτρης του ωμού κρεμμυδιού, σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι στο βούτυρο για 5 έως 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Τα πελμένι μπορούν να τηγανιστούν και σε τηγάνι. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο ή τη λαδόκολλα του μπέικον και σοτάρουμε τα παγωμένα πελμένι μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθεί καλά το κρέας. Τα πελμένι συνήθως σερβίρονται με κρέμα γάλακτος ή ξύδι.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *