Προσέξτε μια ιαπωνική συνταγή για το τέλειο ρύζι σούσι. Μπορείτε να το φάτε μόνο του ή να βάλετε το αγαπημένο σας ρολό σούσι με υλικά της επιλογής σας. Χρησιμοποιήστε λωρίδες από καρότα, αγγούρια και φέτες αβοκάντο. Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα του ξιδιού σε αυτή τη συνταγή για να ταιριάζει με το γούστο σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια άψητο λευκό ρύζι
3 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Ξεπλύνετε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε το ρύζι και το νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί όλο το νερό,για περίπου 20 λεπτά. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη μέχρι να κρυώσει αρκετά.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, ρίξτε το ξύδι ρυζιού, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά ανακατεύουμε με το μαγειρεμένο ρύζι. Ενώ το μείγμα θα φαίνεται πολύ υγρό στην αρχή, συνεχίστε να ανακατεύετε και το ρύζι θα στεγνώσει καθώς κρυώνει.
Καλή όρεξη!