Αυτή η σαλάτα ζυμαρικών περιλαμβάνει πολλά μυρωδικά και μπαχαρικά, μαζί με κοφτό μακαρονάκι και λωρίδες από λουκάνικο πεπερόνι! Ένας πεντανόστιμος συνδυασμός γεύσεων που αναδεικνύει τις δυνατότητες της ελληνικής κουζίνας! Εξαιρετική σαλάτα για να τη συνοδεύσετε με οποιαδήποτε γεύση της Μεσογειακής διατροφής.
Υλικά που θα χρειαστείτε
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ξύδι (κόκκινου κρασιού)
1 ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 ½ κουταλάκια του γλυκού βασιλικό
1 ½ κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
¾ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
¾ κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια μαγειρεμένα κοφτό μακαρονάκι
3 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι φέτες κόκκινες πιπεριές
¾ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κονσέρβα μαύρες ελιές
¾ φλιτζάνι φέτες λουκάνικο πεπερόνι, κομμένο σε λωρίδες
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Σε μια μεσαία κατσαρόλα, βράζουμε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Μόλις βράσει, προσθέτουμε τα κοφτά μακαρόνια και μαγειρεύουμε για περίπου 12 έως 15 λεπτά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι και στραγγίζουμε τα μακαρόνια.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη σκόνη σκόρδου, το βασιλικό, τη ρίγανη, το μαύρο πιπέρι και τη ζάχαρη. Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, τα μανιτάρια, τις ντομάτες, τις κόκκινες πιπεριές, τη φέτα, τα πράσινα κρεμμύδια, τις ελιές και τις λωρίδες από το λουκάνικο πεπερόνι. Ανακατέψτε έως ότου το μείγμα απλωθεί ομοιόμορφα σε όλα τα υλικά. Καλύψτε και ψύξτε 2 ώρες ή και όλη τη νύχτα, για να ποτίσει καλά η μαρινάδα στη σαλάτα.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά
Μερίδες: 4
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
745,6 θερμίδες, πρωτεΐνη 22.1 g, υδατάνθρακες 40,4 , λίπος 56,1 g, χοληστερόλη 69,7 mg, νάτριο 1278,7 mg.
Αν σας άρεσε αυτή η ελληνική συνταγή, δείτε επίσης και τη συνταγή για πένες με κοτόπουλο και πέστο!
Αν ψάχνετε φωτιστικά, επισκεφθείτε το electrika.gr