Ελληνική Κουζίνα

Σαλάτα ζυμαρικών

Σαλάτα ζυμαρικών

Μια απλή αλλά πεντανόστιμη ελληνική συνταγή για σαλάτα ζυμαρικών! Προσθέστε ανάλογα την ποσότητα τριμμένης φέτας που επιθυμείτε. Μην αφήσετε τις πέννες να μαλακώσουν υπερβολικά πολύ στο μαγείρεμα. Συνοδεύστε με λευκό κρασί!

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 φλιτζάνια πέννες

¼ φλιτζάνι κόκκινο ξύδι

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες

2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

Αλάτι για γεύση

Πιπέρι για γεύση

⅔ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

½ αγγούρι, κομμένο σε φέτες

½ φλιτζάνι μαύρες ελιές, κομμένο ρε ροδέλες

½ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και βράστε σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις βράσει το νερό, ανακατέψτε τις πέννες και αφήστε το νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά χωρίς να κλείσετε την κατσαρόλα με καπάκι, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφήστε τα μέχρι να μαγειρευτούν αλλά για περίπου 10 με 12 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε καλά σε ένα σουρωτήρι στο νεροχύτη.

Βήμα 2

Χτυπάμε σε ένα μπολ όλα μαζί το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αφήστε τα στην άκρη. Συνδυάστε σε ένα μεγάλο μπολ τις πέννες, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τις πράσινες και τις κόκκινες πιπεριές, το αγγούρι, τις ελιές και τη φέτα. Ρίχνουμε τη βινεγκρέτ πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Καλύψτε και ψύξτε για 3 ώρες πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 8

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

307 θερμίδες, πρωτεΐνες 5,4 g, υδατάνθρακες 19,3 g, λίπος 23,6 g, χοληστερόλη 14 mg, νάτριο 258,1 mg.