Αγγλική Κουζίνα

Σκωτσέζικη πίτα βρώμης

Σκωτσέζικη πίτα βρώμης

Μια πολύ απλά και εύκολη αγγλική συνταγή για σκωτσέζικη πίτα βρώμης! Μια πεντανόστιμη συνταγή που καλύτερα να αποφύγετε αν κάνετε δίαιτα… Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι! Ιδανικό για βραδινό τσιμπολόγημα ή για κέρασμα σε καλεσμένους. Η δε συνταγή εκτός από εύκολη είναι και γρήγορη.

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζάνια βρώμη

¼ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ φλιτζάνι αποξηραμένες σταφίδες

1 αυγό, χτυπημένο

½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο

⅓ φλιτζάνι γάλα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C. Λιπάνετε ελαφρά ένα ταψί.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, τη σκόνη ψησίματος, το αλάτι και τη σταφίδα. Κάντε ένα κενό στο κέντρο. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε το αυγό μέχρι να αφρίσει και ανακατεύουμε σε λιωμένο βούτυρο και γάλα. Ρίξτε μέσα στο κενό και ανακατέψτε για να δημιουργήσετε μια μαλακή ζύμη. Χύστε τη ζύμη σε δύο κύκλους πάχους 2,5 εκατοστών. Τοποθετήστε στο έτοιμο ταψί. Κόψτε σε 8 σφήνες/κομμάτια τον κάθε κύκλο ζύμης.

Βήμα 3

Ψήνουμε 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Διαχωρίστε τα κομμάτια και σερβίρετε τα όσο είναι ακόμα ζεστά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 16

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

164,3 θερμίδες: 3,3 g πρωτεΐνης, 22,8 g υδατάνθρακες, 27,3 mg χοληστερόλης, 243,1 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, τότε δείτε και αυτή τη συνταγή για πίτσα κοτόπουλο BBQ που θα σας ξετρελάνει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *