Αγγλική Κουζίνα

Σκωτσέζικη πίτα με πατάτα

Σκωτσέζικη πίτα με πατάτα

Αυτή η παραδοσιακή αγγλική συνταγή για σκωτσέζικη πίτα με πατάτα θα σας ξετρελάνει! Πολύ γρήγορη και εύκολη για συνταγή για πίτα με πατάτα. Πλάστε το μείγμα του πουρέ σε σχήμα μπιφτεκιού και ξεροψήστε μέχρι να γίνει όσο τραγανή θέλετε. Γίνεται το τέλειο συνοδευτικό!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια

2 φλιτζάνια τεμαχισμένο λάχανο

1 καρότο, τριμμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού κίτρινη μουστάρδα

½ φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί τσένταρ

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και γεμίστε με αρκετό νερό για να τις καλύψετε. Μόλις αρχίζει να βράζει το νερό, χαμηλώνουμε ελαφρώς τη θερμοκρασία και στη συνέχεια σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίξτε τις πατάτες και λιώστε τις για να γίνουν πουρές. Αφήστε τον πουρέ στην άκρη.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, συνδυάστε το λάχανο και το καρότο σε μια άλλη κατσαρόλα και προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψετε μόλις το κάτω μέρος του τηγανιού. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Στραγγίζετε το υγρό και ανακατεύετε τον πουρέ πατάτας μαζί με το κρεμμύδι, τη μουστάρδα και το τυρί τσένταρ. Προσθέστε το  αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 3

Διαμορφώστε το μείγμα σε 4 μπιφτέκια. Ζεσταίνουμε ένα λαδωμένο τηγάνι γκριλ σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία. Τοποθετήστε τα μπιφτέκια στο τηγάνι και ψήστε στη σχάρα μέχρι να θερμανθούν και να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά σε κάθε πλευρά. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 4

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

174,7 θερμίδες, 6,9 g πρωτεΐνης, 27 g υδατάνθρακες, 14,8 mg χοληστερόλης, 169,4 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, τότε δείτε επίσης και τη συνταγή για βρετανικές τάρτες βουτύρου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *