Σπανακόπιτα με φύλλο σφολιάτας

Σπανακόπιτα με φύλλο σφολιάτας

Σπανακόπιτα με φύλλο σφολιάτας

Σήμερα θα φτιάξουμε μια εύκολη σπανακόπιτα με φύλλο σφολιάτας! Δοκιμάστε αυτή την ελληνική και υγιεινή συνταγή! Στη συνταγή χρησιμοποιούμε 200 γραμμάρια φέτας, αλλά μπορείτε να προσθέσετε όση θέλετε ανάλογα με τα γούστα σας.

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 ½ κιλό σπανάκι κατεψυγμένο

2 φύλλα σφολιάτας

1 κρεμμύδι ξερό

1 κούπα άνηθο

1 κούπα μαϊντανό

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 αυγό

200 γραμμάρια τυρί φέτα

Αλάτι για γεύση

Πιπέρι για γεύση

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Απλώνουμε το κατεψυγμένο σπανάκι σε μεγάλη κατσαρόλα ή σε μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Το αφήνουμε να ξεπαγώσει και να πανιάσει. Ανακατεύουμε συνεχώς. Περίπου για 5-8 λεπτά.

 

Βήμα 2

Αφαιρούμε το σπανάκι από την κατσαρόλα μας και το στραγγίζουμε. Δεν θέλουμε τα υγρά του καθόλου. Μπορούμε να βάλουμε το σπανάκι σε ένα στραγγιστήρι και να το πιέσουμε με μια σπάτουλα ή κουτάλα, μέχρι να στραγγίξει καλά.

 

Βήμα 3

Στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο), το φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο). Τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς και 2-3 λεπτά.

 

Βήμα 4

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε για ακόμη 2 λεπτά. Μετά, ρίχνουμε και το στραγγισμένο σπανάκι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για λίγο και κλείνουμε το μάτι. Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει.

 

Βήμα 5

Ρίχνουμε το κρύο μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Σπάμε ένα αυγό σε ένα ποτηράκι και το χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και τα κομματάκια φέτας και ανακατεύουμε.

 

Βήμα 6

Σε ένα ταψί φούρνου απλώνουμε το φύλλο σφολιάτα μας. Ρίχνουμε όλη τη γέμιση σπανακιού και με ένα κουτάλι την απλώνουμε να πάει παντού. Τέλος, προσθέτουμε ακόμα ένα φύλλο σφολιάτας από πάνω. Περιμετρικά του ταψιού, ανασηκώνουμε τις άκρες από τις δυο σφολιάτες και τις γυρνάμε προς τα μέσα για να «δέσουν» μεταξύ τους. Επειδή η σφολιάτα θα φουσκώσει, καλό είναι να χαράξουμε ελαφρώς το πάνω φύλλο σε διάφορα σημεία.

 

Βήμα 7

Ζεσταίνουμε το φούρνο μας. Βάζουμε το ταψί και ψήνουμε στον αέρα για 40-50 λεπτά στους 200 βαθμούς C.

 

 

Καλή όρεξη!

 

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 60 λεπτά

Μερίδες: 16 κομμάτια

Related Posts

Leave a comment