Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Σπιτικά χοιρινά παϊδάκια

Σπιτικά χοιρινά παϊδάκια
Eat4health

Αν ψάχνετε συνταγή για σπιτικά χοιρινά παϊδάκια, τότε αυτή η βραζιλιάνικη συνταγή είναι ακριβώς αυτό που θέλετε! Σε αυτή την παραδοσιακή συνταγή για παϊδάκια, ο βρασμός των πλευρών με τα καρυκεύματα διασφαλίζει ότι το κρέας θα παραμείνει υγρό και ζουμερό και ότι οι γεύσεις θα διεισδύσουν πλήρως στο κρέας. Μπορείτε να σερβίρετε με λάιμ, ρύζι και φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Υλικά που θα χρειαστείτε

10 παϊδάκια χοιρινού κρέατος

½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας

10 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη

2 φύλλα δάφνης

1 χυμό λάιμ

10 κλαδάκια φρέσκο μαϊντανό

1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

2 φρούτα λάιμ, κομμένα σε σφήνες

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τοποθετήστε τα παϊδάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίστε με αρκετό νερό για κάλυψη. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, τη δάφνη, το χυμό λάιμ και τα 3/4 του μαϊντανού. Βράζουμε, στη συνέχεια σιγοβράζουμε ακάλυπτα σε μέτρια φωτιά έως ότου το νερό εξατμιστεί πλήρως, για περίπου 25 λεπτά.

Βήμα 2

Όταν εξατμιστεί όλο το νερό, αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης και αφήστε το κρέας να ψηθεί, αποκτώντας καφέ χρώμα, περιστρέφοντας περιστασιακά. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ξύσετε τα μικρά κομματάκια που κολλάει στο τηγάνι και το μαλακό σκόρδο από το κάτω μέρος της κατσαρόλας. Μην πετάτε αυτά τα κομμάτια, απλά προσθέστε τα στο τέλος πάνω από τα παϊδάκια. Το σκόρδο θα διαλυθεί στο κρέας. Αφαιρέστε το κρέας και στραγγίστε σε χαρτοπετσέτες. Προσθέστε από πάνω μαύρο πιπέρι και γαρνίρετε με λάιμ και τον μαϊντανό που απομένει.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 40 λεπτά

Μερίδες: 6

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

461,2 θερμίδες: 33,5 g πρωτεΐνης, 10,7 g υδατάνθρακες, 125,2 mg χοληστερόλης, 1326,9 mg νατρίου.

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..