Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Ζουμερή μπριζόλα μπάρμπεκιου

Ζουμερή μπριζόλα μπάρμπεκιου

Μια βραζιλιάνικη συνταγή για να ετοιμάσετε ένα πιάτο με ζουμερή μπριζόλα μπάρμπεκιου! Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να αποκτήσετε ένα καλά μαγειρεμένο, ζουμερό κομμάτι κρέας, χωρίς να το σχίσετε ή να το κόψετε τη μέση για να δείτε αν έχει τελειώσει και έχει καλό χρώμα; Ορίστε! Αυτή η συνταγή αποτελεί την καλύτερη λύση! Σερβίρετε με ατμό λαχανικά, πουρέ πατάτας, σαλάτα, ρύζι ή ό, τι θέλετε.

Υλικά που θα χρειαστείτε

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο (ή περισσότερο για γεύση)

2 κουταλιές καρύκευμα για σχάρα

2 κουταλιές ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό μπριζόλα φούστα

2 κουταλιές ελαιόλαδο (ή ανάλογα με τις ανάγκες)

¼ φλιτζάνι νερό (ή ανάλογα με τις ανάγκες)

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα στραγγισμένα μανιτάρια

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Χτυπάμε το σκόρδο, το βαλσάμικο ξύδι, το καρύκευμα στη σχάρα, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη μπριζόλα και βάλτε το μείγμα από πάνω σε ομοιόμορφη στρώση. Καλύψτε το μπολ με πλαστικό περιτύλιγμα και μαρινάρετε στο ψυγείο, 8 ώρες έως και μια νύχτα.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί. Προσθέστε το κρέας. Μαγειρέψτε ακάλυπτα μέχρι να στραγγίσουν τα υγρά από την μπριζόλα, για 3 έως 5 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα σε μέση και στη συνέχεια καλύψτε.

Βήμα 3

Μαγειρέψτε τη μπριζόλα για 15 λεπτά. Σηκώστε το καπάκι και γυρίστε την ανάποδα. Προσθέστε νερό στο τηγάνι όπως απαιτείται για να διατηρήσετε την μπριζόλα υγρή. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι το κρέας να γίνει ελαφρώς σφιχτό, ζεστό και ελαφρώς ροζ στο κέντρο, για περίπου 15 λεπτά. Με ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης που εισάγεται στο κέντρο, η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι 60 βαθμοί C. Μεταφέρετε το κρέας στο πιάτο. Κρατήστε στην άκρη το υγρό στο τηγάνι.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το κρεμμύδι στο τηγάνι με το υγρό που κρατήσατε. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή. Προσθέστε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθούν τα μανιτάρια, για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε μείγμα κρεμμυδιού πάνω από την μπριζόλα.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 45 λεπτά

Μερίδες: 4

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

203,8 θερμίδες: 15,5 g πρωτεΐνης, 9,2 g υδατάνθρακες. 25,2 mg χοληστερόλης, 1039,1 mg νατρίου.