Ελληνική Κουζίνα

Στήθος κοτόπουλου με σκόρδο

Στήθος κοτόπουλου με σκόρδο

Μια αγαπημένη οικογενειακή ελληνική συνταγή για ένα υπέροχο, τρυφερό στήθος κοτόπουλου. Δεν απαιτεί πολλά υλικά, γίνεται απλά και γρήγορα και το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο. Δοκιμάστε την και απολαύστε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 φιλέτα κοτόπουλου
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 λεμόνι, στυμμένο
2 κουταλάκια του γλυκού λιωμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
⅓ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Χαράξτε σε 3 σημεία κάθε φιλέτο κοτόπουλου για να εισχωρήσει η μαρινάδα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, μαρινάρετε το κοτόπουλο. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για μια νύχτα.

Βήμα 2
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά και το λαδώνουμε ελαφρά.

Βήμα 3
Μαγειρέψτε το κοτόπουλο στη σχάρα μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ. Το βγάζουμε και το σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!