Αν θέλετε να δοκιμάσετε στιφάδο με μαύρα φασόλια τότε αυτή η βραζιλιάνικη συνταγή θα σας καλύψει και με το παραπάνω! Αυτό το εύκολο αλλά υπέροχο στιφάδο μπορεί να φτιαχτεί οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Το κρέας μπορεί να παραλειφθεί χωρίς να υποβιβάσει το πιάτο. Σερβίρετε ζεστό με ένα ζεστό ψωμί και μια ωραία σαλάτα σπανάκι.
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 κουταλιά της σούπας λάδι canola
4 λουκάνικα, ψιλοκομμένα
150 gr μαγειρεμένο ζαμπόν, ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες και τεμαχισμένες σε κύβους
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, τεμαχισμένη σε κύβους
2 κουτιά ντομάτες τεμαχισμένες σε κύβους με χυμό
1 μικρή καυτερή πιπεριά, τεμαχισμένη σε κύβους
1 ½ φλιτζάνι νερό
2 συσκευασίες μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 μάνγκο – ξεφλουδισμένο, τεμαχισμένο σε κύβους
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το λουκάνικο και το ζαμπόν για 2 έως 3 λεπτά. Τοποθετήστε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει. Ανακατέψτε το σκόρδο, και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια ανακατέψτε τις γλυκοπατάτες, το πιπέρι, τις ντομάτες με χυμό, το πιπέρι και το νερό. Αφήστε να βράσει, μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία, καλύψτε και σιγοβράστε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
Βήμα 2
Ανακατέψτε τα φασόλια στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε ακάλυπτα μέχρι να θερμανθούν. Ανακατέψτε το μάνγκο και το κόλιαντρο και αλατοπιπερώστε.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 6
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
507,9 θερμίδες: 22,8 g πρωτεΐνης, 70,7 g υδατάνθρακες, 30,8 mg χοληστερόλης, 1537,7 mg νατρίου.