Μεξικάνικη Κουζίνα

Τάκος με μαύρα φασόλια

Τάκος με μαύρα φασόλια

Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική μεξικάνικη συνταγή για τάκος με μαύρα φασόλια! Τα μαύρα φασόλια και τα tacos salsa verde χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να ετοιμαστούν και είναι γευστικά και νόστιμα! Υπέροχο χορτοφαγικό πιάτο! Εξαιρετικό από μόνο του, αλλά και υπέροχο με ντομάτες, αβοκάντο, τυρί κ.λπ. Προσθέστε οποιοδήποτε από τα αγαπημένα σας καλύμματα taco! Θα μπορούσε επίσης να σερβιριστεί ως συνοδευτικό με άλλο γεύμα. Αν αφαιρέσετε το μεξικάνικο τυρί, μπορεί να γίνει και ένα εκπληκτικό vegan πιάτο!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα (περίπου 420 γραμμάρια) μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

1 κουταλιά πράσινη σάλτσα (περίπου 200 γραμμάρια)

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

6 πίτες τάκος

55 γραμμάρια τεμαχισμένο μεξικάνικο τυρί

1 ντομάτα, τεμαχισμένη σε κύβους

1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

1 φλιτζάνι χοντροκομμένο μαρούλι

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι στο ζεστό λάδι μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε τα μαύρα φασόλια, το πράσινο σάλσα, το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι και το κύμινο με το κρεμμύδι.

Βήμα 2

Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε το μείγμα σιγοβράζοντας μέχρι να πήξει. Μαγειρέψτε για περίπου 5 έως 10 λεπτά.

Βήμα 3

Σερβίρετε με τις πίτες τάκος, μεξικάνικο τυρί, ντομάτα, αβοκάντο και το χοντροκομμένο μαρούλι.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 4

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

402,1 θερμίδες, 13 g πρωτεΐνης, 43,9 g υδατάνθρακες, 13,5 mg χοληστερόλης, 778,1 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η μεξικάνικη συνταγή, τότε δείτε επίσης τη συνταγή για το αυθεντικό Μεξικάνικο κέικ Tres Lenches!