Μεξικάνικη Κουζίνα

Μεξικάνικο κέικ Tres Lenches

Μεξικάνικο κέικ Tres Lenches

Μια μοναδική συνταγή για να ετοιμάσετε το αυθεντικό Μεξικάνικο κέικ Tres Lenches! Ή αλλιώς Pastel de 3 Leches, το οποίο σημαίνει κυριολεκτικά «κέικ φτιαγμένο με τρία γάλατα» στα ισπανικά. Και αυτό το μεξικάνικο κέικ είναι φτιαγμένο με αυτό ακριβώς! Εξαιρετικά υγρό και νόστιμο, αυτό το κέικ είναι εύκολο να φτιαχτεί και θα είναι το θέμα συζήτησης του επόμενου πάρτι σας!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 φρέσκα αυγά

½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1 φλιτζάνι αλεύρι

1 λάιμ, ξύσμα

400ml συμπυκνωμένο γάλα ζαχαρούχο

340ml γάλα εβαπορέ

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (πλήρες)

1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ αμαρέτο

Γαρνιτούρα:

1 φλιτζάνι βαριά κρέμα γάλακτος

115 γραμμάρια ροδάκινα, σε φέτες δοχείου, στραγγισμένα

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα κέικ των 23 εκατοστών.

Βήμα 2

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ έως ότου γίνουν αφρώδες. Προσθέστε σταδιακά 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη, συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να πήξει το μείγμα. Καθαρίστε τα χτυπητήρια.

Βήμα 3

Χτυπάμε τους κρόκους αυγού σε ξεχωριστό μπολ έως ότου αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να αποκτήσει ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Ρίξτε τους κρόκους αυγού στο μείγμα με το ασπράδι αυγού, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Προσθέστε το αλεύρι προσεκτικά στο κουρκούτι, κοσκινίζοντάς το. Προσθέστε και ανακατέψτε το ξύσμα από ένα ολόκληρο λάιμ. Ρίξτε το κτύπημα στην προετοιμασμένη φόρμα.

Βήμα 4

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο έως ότου τα άκρα φουσκώσουν και απομακρυνθούν από τις πλευρές της φόρμας, για περίπου 30 λεπτά. Κλείστε το φούρνο αλλά κρατήστε το κέικ μέσα στον κλειστό φούρνο για επιπλέον 20 λεπτά.

Βήμα 5

Ετοιμάστε τα «3 γάλατα» ενώ το κέικ παραμένει στο φούρνο. Συνδυάστε το συμπυκνωμένο γάλα, το γάλα εβαπορέ και το 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος μαζί με το λικέρ αμαρέτο σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Βήμα 6

Αφαιρέστε το κέικ από τη φόρμα και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο. Τρυπήστε το κέικ αρκετές φορές στην κορυφή με ένα πιρούνι. Ρίξτε προσεκτικά το μείγμα πάνω στο κέικ. Ψύξτε το κέικ μέχρι να κρυώσει και το μείγμα γάλακτος να μουλιάσει μέσα, για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 7

Χτυπάμε 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε μπολ, με ηλεκτρικό μίξερ, μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Γαρνίρετε την κορυφή του κέικ με σαντιγί, φέτες ροδάκινου και 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 50 λεπτά

Μερίδες: 8

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

544,7 θερμίδες, 13,6 g πρωτεΐνης, 59,3 g υδατάνθρακες, 216,8 mg χοληστερόλης, 379,8 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η μεξικάνικη συνταγή, τότε δείτε επίσης τη συνταγή για αυθεντικές Μεξικάνικες τορτίγιες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *