Αμερικάνικη Κουζίνα

Τάκος με ψάρια και μέλι-κύμινο

Τάκος με ψάρια και μέλι-κύμινο

Τα τάκος με ψάρια και μέλι-κύμινο είναι μια εύκολη αμερικάνικη συνταγή απευθείας από Καλιφόρνια! Συνδυάζουν τορτίγιες αλεύρι γεμάτες παναρισμένες, τηγανητές τιλάπια, στρωμένες με τσιμποτέϊνο, γεμισμένες με λάχανο νάπα, ντυμένες με σάλτσα μελιού-κύμινο και σερβίρονται με pico de gallo, ξινή κρέμα, τσιπς και σάλσα. Θα τα βρείτε πολύ δροσιστικά και γευστικά!

Υλικά που θα χρειαστείτε

½ κιλό γλώσσα φιλέτο σε κομμάτια

½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ

⅓ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

½ φλιτζάνι μαγιονέζα

2 πιπεριές τσίλι σε καυτερή πηχτή σάλτσα

1 κουταλιά της σούπας καυτερή σάλτσα από πιπεριές

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

⅛ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

⅓ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά

1 πρέζα αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι φυτικό λάδι για τηγάνισμα

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο λάχανο και καρότο

1 φλιτζάνι κιμά φρέσκα φύλλα κόλιαντρου

8 τορτίγιες από αλεύρι (των 18 εκατοστών)

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τοποθετήστε τα κομμάτια γλώσσα φιλέτου σε ένα επίπεδο πιάτο και ρίξτε 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ πάνω από το ψάρι. Καλύψτε και ψύξτε τουλάχιστον 4 ώρες.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη σάλτσα μελιού-κύμινο ανακατεύοντας μαζί 1/3 φλιτζάνι χυμό λάιμ, μέλι, φυτικό λάδι και κύμινο αλεσμένο σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Για να φτιάξετε τη σάλτσα μαγιονέζας, ρίξτε τη μαγιονέζα, τα τσίλι, την καυτερή σάλτσα, το 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το πιπέρι καγιέν μαζί στο μπολ ενός μπλέντερ. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα. Καλύψτε και ψύξτε μέχρι να χρειαστεί.

Βήμα 4

Για να πανάρετε τα ψάρια, τοποθετήστε το αλεύρι, τα αυγά και τη τριμμένη φρυγανιά σε τρία ξεχωριστά ρηχά πιάτα. Καρυκεύστε το ψάρι με αλάτι και πιπέρι. Βουτήξτε τα τεμάχια ψαριο πρώτα στο αλεύρι, επικαλύπτοντας ομοιόμορφα και απομακρύνοντας κάθε περισσεύματα. Βυθίζουμε στη συνέχεια στα αυγά και τελευταία στη τριμμένη φρυγανιά. Αφήστε τα ψάρια στην άκρη σε ένα πιάτο.

Βήμα 5

Για να μαγειρέψετε το παναρισμένο ψάρι, ρίξτε 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι σε βάθος 5-6 χιλιοστών. Θερμάνετε το λάδι στους σε μέτρια φωτιά (185 βαθμούς C). Μαγειρέψτε τα ψάρια, γυρίζοντας μέχρι όλες οι πλευρές να ροδίσουν και να αρχίζουν να ξεφλουδίζουν εύκολα με ένα πιρούνι. Στραγγίστε σε χαρτοπετσέτες. Αλείψτε τα ψάρια με τη σάλτσα μελιού-κύμινο.

Βήμα 6

Ανακατέψτε τη λαχανοσαλάτα και το κόλιαντρο μαζί σε ένα μπολ. Διατηρήστε το 1/4 φλιτζάνι της σάλτσας μαγιονέζας και ρίξτε την υπόλοιπο σάλτσα πάνω από το μείγμα λαχανοσαλάτας. Προσθέστε ομοιόμορφα στη σάλτσα.

Βήμα 7

Τοποθετήστε τις τορτίγιες σε μια επίπεδη επιφάνεια και απλώστε στο καθένα 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα μαγιονέζας. Χωρίστε τα ψάρια μεταξύ των τορτίγιων. Για ντρέσινγκ βάλτε το κόλιαντρο.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 4 (8 τάκος)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *