Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Τηγανητά κέικ ρυζιού

Τηγανητά κέικ ρυζιού

Αυτά τα τηγανητά κέικ ρυζιού θα σας εκπλήξουν ευχάριστα! Μια παραδοσιακή βραζιλιάνικη συνταγή που χρησιμοποιεί λίγα υλικά, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Εκτελέστε τη συνταγή εύκολα και γρήγορα, σε λιγότερο από πέντα λεπτά! Το λευκό μαγειρεμένο ρύζι συνδυάζεται με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και παρμεζάνα και είναι τηγανητό. Εξαιρετικό σαν συνοδευτικό! Αυθεντική συνταγή από τη Βραζιλία. Σερβίρετε ζεστό.

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 φλιτζάνια μαγειρεμένο λευκό ρύζι

¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1 πρέζα αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι λάδι για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ανακατέψτε το άσπρο ρύζι, το αλεύρι, τα αυγά, το μαϊντανό, το τυρί παρμεζάνα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι μαζί με ένα ξύλινο κουτάλι σε ένα μπολ. Διαμορφώστε τις κουταλιές του μείγματος σε μπάλες.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν. Τηγανίζουμε τις μπάλες μερικές φορές μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτες.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 4 λεπτά

Μερίδες: 20


Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να δείτε περισσότερες βραζιλιάνικες συνταγές, όπως η βραζιλιάνικη μπανανόπιτα η οποία θα σας εκπλήξει ευχάριστα με τη μοναδική της γεύση!

Μην ξεχνάτε πως μπορείτε να αποστείλετε και τη δική σας συνταγή προς δημοσίευση! Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην συνταγή σου!