Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Κοτόπουλο με γάλα καρύδας

Κοτόπουλο με γάλα καρύδας

Ακόμη μια μοναδική βραζιλιάνικη συνταγή αποτελεί το κοτόπουλο με γάλα καρύδας! Αυτό το απλό κοτόπουλο σε μια μοναδική σάλτσα γάλακτος καρύδας θα γεμίσει την κουζίνα σας με τα δελεαστικά αρώματα της νοτιοαμερικάνικης μαγειρικής. Είναι υπέροχο σερβίρεται με ζυμαρικά ή ρύζι.

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη

1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο

4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι για γεύση

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο

2 πιπεριές jalapeno, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

3 ντομάτες, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες

1 κονσέρβα γάλα καρύδας

1 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, τον κουρκούμη και το κόλιανδρο. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο μπολ, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το σε όλες τις πλευρές με το μείγμα μπαχαρικών.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε 10 έως 15 λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ και οι χυμοί να ξεφλουδίζουν. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τις πιπεριές jalapeno και το σκόρδο 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε τις ντομάτες και συνεχίστε το μαγείρεμα 5 έως 8 λεπτά. Ανακατέψτε το γάλα καρύδας. Σερβίρετε πάνω από το κοτόπουλο. Γαρνίρετε με το μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *