Τηγανητό ρύζι λάητ

Τηγανητό ρύζι λάητ

Τηγανητό ρύζι λάητ

Αυτό το αμερικάνικο πιάτο με τηγανητό ρύζι λάητ είναι ο,τι πρέπει για εσάς που θέλετε να προσέξετε τη διατροφή και τα κιλά σας! Εξαιρετικό πιάτο με πολύ χαμηλά λιπαρά, χωρίς όμως να στερηθείτε τη νόστιμη γεύση! Πολύ ελαφρύ πιάτο, το οποίο ενδείκνυται για δείπνο. Αν σας αρέσουν τα πικάντικα, μπορείτε να προσθέσετε λίγη σάλτσα τσίλι. Επίσης, για τους λάτρεις της κινέζικης κουζίνας, μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το πιάτο με spring rolls για έναν τέλειο συνδυασμό!

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

1 ½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι σκόρδου

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σέλινο

¼  κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

¼ κουταλάκι του γλυκού ξηρό άνηθο

¼  κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο

¼ κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο ξηρό δεντρολίβανο

1 κιλό ψητό βόειο κρέας

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ανακατέψτε μαζί το αλάτι, το αλάτι σκόρδου, το αλάτι σέλινο, το μαύρο πιπέρι, τη σκόνη κρεμμυδιού, την πάπρικα, τον άνηθο, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο σε ένα μπολ. Φυλάξτε το μείγμα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σας χρειαστεί.

 

Βήμα 2

Χρησιμοποιήστε μια υγρή πετσέτα για να υγράνετε ελαφρά το ψητό και, στη συνέχεια, χτυπήστε το ελαφρώς για να μαλακώσει. Ανακατέψτε το με το μείγμα καρυκευμάτων και αλείψτε καλά. Ψύξτε για τουλάχιστον 2 ώρες, έως μια νύχτα, για να συνδυαστούν πλήρως οι γεύσεις.

 

Βήμα 3

Προθερμάνετε μια εξωτερική σχάρα για υψηλή θερμότητα και λαδώστε ελαφρώς τη σχάρα.

 

Βήμα 4

Τοποθετήστε το ψητό στην προθερμασμένη σχάρα και μαγειρέψτε γρήγορα μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές για να κοσκινίσουν το κρέας και στη συνέχεια αφαιρέστε. Επαναφέρετε τη σχάρα για μέτρια-χαμηλή θερμότητα (εάν χρησιμοποιείτε κάρβουνο, μετακινήστε τα κάρβουνα στα εξωτερικά άκρα του λάκκου σχάρας).

 

Βήμα 5

Επιστρέψτε το ψητό στη σχάρα και μαγειρέψτε περιστρέφοντας περιστασιακά, έως ότου επιτευχθεί ο επιθυμητός βαθμός ψησίματος, περίπου 1 1/2 ώρες για μεσαίο ψησίμο (medium). Αφαιρέστε από τη σχάρα και καλύψτε με αλουμινόχαρτο. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.

 

Καλή όρεξη!

 

 

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 35 λεπτά

Μερίδες: 6

 

 

Πηγή:

allrecipes.com

Related Posts

Leave a comment