Τούρκικη Κουζίνα

Τούρκικες μπουλέττες μαντί

Τούρκικες μπουλέττες μαντί

Μαντί τούρκικη συνταγή: Ακολουθήστε βήμα βήμα αυτή τη τούρκικη συνταγή για να φτιάξετε τις γνωστές τούρκικες μπουλέττες μαντί! Συνοδευμένες με δροσερό γιαούρτι, γίνονται ένα εξαιρετικό ορεκτικό που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείτε! Απαιτεί αρκετό χρόνο για την παρασκευή του, αλλά αξίζει τον κόπο! Απολαύστε!

Μαντί τούρκικη συνταγή

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 φλιτζάνια αλεύρι

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 αυγά

½ κουταλάκι του γλυκού νερό, ή ανάλογα με τις ανάγκες

2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα

½ κιλού βοδινό κιμά

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κόκκινου πιπεριού

1 κουταλιά της σούπας κιμά

1 συσκευασία απλό γιαούρτι

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Συνδυάστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέστε τα αυγά και το νερό, ανακατεύοντας καλά με τα χέρια σας. Προσθέστε περισσότερο νερό, αν χρειαστεί, για να σχηματίσετε μια μαλακή ζύμη. Καλύψτε και αφήστε το για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Βήμα 2

Τρίψτε τα κρεμμύδια και τοποθετήστε τα σε ένα σουρωτήρι ή σε ένα κόσκινο πάνω από ένα μπολ. Στραγγίστε και πετάξτε τα υγρά του. Συνδυάστε το κρεμμύδι, το βοδινό κρέας, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά το κρέας με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει πουρές.

Βήμα 3

Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μερίδες και αλευρώστε ελαφρά μια επιφάνεια εργασίας. Κρατήστε ένα κομμάτι ζύμης καλυμμένο ενώ ξεδιπλώνετε το δεύτερο μέρος σε ένα ορθογώνιο σχήμα, τυλίγοντας τη ζύμη όσο πιο λεπτή μπορείτε. Κόψτε το ορθογώνιο σε τετράγωνα 5 εκατοστών με ένα μαχαίρι ή τροχό ζαχαροπλαστικής.

Βήμα 4

Βάλτε περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού κρέας στο κέντρο κάθε τετραγώνου. Τυλίξτε τις μπουλέττες συλλέγοντας τις άκρες της ζύμης και σφίγγοντας τις μαζί στην κορυφή για να σχηματίσουν μια δέσμη. Μεταφέρετε τις μπουλέττες σε μια αλευρωμένη πλάκα και πασπαλίστε με περισσότερο αλεύρι από πάνω για να μην κολλήσει. Επαναλάβετε με το δεύτερο κομμάτι ζύμης.

Βήμα 5

Ζεσταίνουμε το λάδι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρις ότου οι νιφάδες πιπεριού έχουν αρχίσει να χρωματίζουν το λάδι. Μην αφήσετε το λάδι να καεί. Αφαιρέστε από τη φωτιά και κρατήστε το ζεστό. Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο γιαούρτι και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 6

Βράστε αλατισμένο νερό σε ένα μεγάλο δοχείο σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Μαγειρέψτε το μαντί μέχρι το γέμισμα να μην είναι πλέον ροζ και η ζύμη να είναι μαλακή, για 20 έως 25 λεπτά. Στραγγίστε καλά. Χωρίστε το μαντί σε τέσσερα πιάτα. Προσθέστε τη σος γιαουρτιού από πάνω και ρίξτε σε το καυτό λάδι πιπεριού στην κορυφή.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 35 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 25 λεπτά

Μερίδες: 4

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

560,1 θερμίδες, πρωτεΐνη 23,2 g, υδατάνθρακες 64,4 g, λίπος 23,2 g, χοληστερόλη 120mg , νάτριο 439,5 mg.

Αν σας άρεσε αυτή η τούρκικη συνταγή, δείτε επίσης και τη συνταγή για τούρκικους κεφτέδες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *