Φιλιππινέζικη Κουζίνα

Τούρτα Ube-Macapuno

Τούρτα Ube-Macapuno

Δοκιμάστε αυτή την φιλιππινέζικη συνταγή για μια υπέροχη μωβ τούρτα ube macapuno. Σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Χρειάζεται λιγότερο από μία ώρα για να το φτιάξετε και είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει την προσοχή στο τραπέζι του δείπνου. Θέλετε να κάνετε αυτό το επιδόρπιο ιδιαίτερα ξεχωριστό; Προσθέστε μερικά κεράσια για να του δώσετε ένα λαμπερό χρώμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για κέικ
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ube, ψημένο και ψιλοτριμμένο
¾ φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού
7 κρόκοι αβγών, ελαφρά χτυπημένοι
½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
7 ασπράδια αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
6 σταγόνες κόκκινο χρώμα τροφίμων
6 σταγόνες μπλε χρώμα τροφίμων
1 βάζο macapuno (κονσέρβες καρύδας) 350 γραμμάρια
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ, παγωμένο
¾ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 σταγόνα βιολετί χρώμα τροφίμων

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς. Στρώστε το κάτω μέρος ενός ταψιού με λαδόκολλα, αλλά μην λαδώσετε. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Βήμα 2
Τοποθετήστε το τριμμένο ube σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε μέσα 3/4 φλιτζάνι γάλα και 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Προσθέτουμε σταδιακά σε ube μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το σιρόπι καλαμποκιού, τους κρόκους αυγών και το λάδι. Χτυπάμε το μείγμα του αλευριού μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια με την κρέμα ταρτάρ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, μετά το κόκκινο και το μπλε χρώμα τροφίμων, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Διπλώστε το 1/3 των ασπραδιών στο κουρκούτι και μετά διπλώστε γρήγορα τα υπόλοιπα ασπράδια μέχρι να μην μείνουν ραβδώσεις. Ρίξτε το κουρκούτι στο ταψί

Βήμα 4
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 με 35 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει ανάποδα. Όταν κρυώσει, περάστε ένα μαχαίρι γύρω από τις άκρες για να ξεκολλήσετε το κέικ από το ταψί. Βάλτε ανάμεσα στις στρώσεις καρύδα κονσέρβας και μετά αλείψτε τα πλαϊνά με γλάσο βουτύρου.

Βήμα 5
Για να φτιάξετε γλάσο βουτύρου: Ανακατέψτε το γάλα εβαπορέ και 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη. Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα ζάχαρης και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Προσθέστε χρώμα τροφίμων, μία σταγόνα τη φορά μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή απόχρωση. Σερβίρετε.

Καλή όρεξη!