Γερμανική Κουζίνα

Τραγανό ψητό κοτόπουλο

Τραγανό ψητό κοτόπουλο

Μια κλασική γερμανική συνταγή για ένα τραγανό ψητό κοτόπουλο. Μπορείτε να το σερβίρετε με πολλά συνοδευτικά, αλλά από τα πιο αγαπημένα είναι τηγανητές πατάτες και μια ωραία σαλάτα λαχανικών. Εννοείται ότι μια μπύρα ταιριάζει ιδανικά!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι κόσερ
½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο
¼ κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου
¼ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
5 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κοτόπουλο, κομμένο στη μέση κατά μήκος

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Βήμα 2
Σε ένα μύλο μπαχαρικών ή γουδί, χτυπήστε το αλάτι κόσερ, τους σπόρους κύμινο, το φασκόμηλο, το μάραθο, τον κόλιανδρο και το δεντρολίβανο. Χτυπήστε μέχρι να γίνει χοντρή σκόνη. Μεταφέρετε το μείγμα μπαχαρικών σε ένα μπολ και προσθέστε την πάπρικα, την σκόνη σκόρδου, το αλεύρι και την σκόνη κρεμμυδιού. Προσθέτουμε το φυτικό λάδι και ανακατεύουμε για να κάνουμε μια λεία πάστα.

Βήμα 3
Στεγνώστε το κοτόπουλο με χαρτοπετσέτες και τραβήξτε τις άκρες των φτερών πίσω από την πλάτη. Απλώστε με πινέλο την πάστα μπαχαρικών στο κοτόπουλο, καλύπτοντας και τις δύο πλευρές, προσέχοντας να αλατοπιπερώσετε κάτω από τα φτερά και τα πόδια. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο ταψί ή στο ταψί με το δέρμα προς τα πάνω, αφήνοντας χώρο γύρω από το κοτόπουλο, ώστε τα δύο κομμάτια του να μην ακουμπούν.

Βήμα 4
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο έως ότου ένα θερμόμετρο που τοποθετείται σε ένα μηρό να δείχνει 74 βαθμούς C, περίπου για 1 ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.

Απολαύστε το!