Ιταλική Κουζίνα

Φαρφάλες με λουκάνικο, ντομάτα και κρέμα

Φαρφάλες με λουκάνικο, ντομάτα και κρέμα

Μια ιταλική συνταγή για ένα καταπληκτικό πιάτο με ζυμαρικά φαρφάλες, λουκάνικο, ντομάτα και κρέμα. Ακούγεται περίεργο με κρέμα μέσα, αλλά αυτή απλώς ενισχύει τη γεύση και την υφή. Η λέξη farfalle σημαίνει πεταλούδες στα ιταλικά και συνήθως αναφέρεται ως ζυμαρικά παπιγιόν, λόγω του σχήματός τους. Οι φαρφάλες σερβίρονται επίσης συχνά με ψητό κοτόπουλο και λαχανικά ή ψητά άπαχα κρέατα. Είναι υπέροχες για χρήση σε κάθε είδους συνταγή και είναι πάντα αγαπητές στα παιδιά! Οι ντομάτες δαμάσκηνου είναι σφιχτές, επιμήκεις ντομάτες που χρησιμοποιούνται συνήθως για την παρασκευή σάλτσας. Οι πιο γνωστές ποικιλίες είναι οι roma, San Marzano, Amish Paste και big mama.


Επισκεφτείτε σήμερα το μοναδικό Athens Rooftop Bar και δοκιμάστε εξαιρετικά πιάτα με θέα την Ακρόπολη!


Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (350 γραμμάρια) ζυμαρικά παπιγιόν (φαρφάλες)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κιλό γλυκό ιταλικό λουκάνικο, κομμένο σε κομματάκια
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα (800 γραμμάρια) ντομάτες δαμάσκηνου ιταλικού τύπου, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε βραστό νερό για 8 έως 10 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν al dente.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε το λουκάνικο και τις νιφάδες πιπεριάς μέχρι το λουκάνικο να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε τις ντομάτες, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει το μείγμα, για 8 με 10 λεπτά.

Βήμα 3
Ρίχνουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στα λουκάνικα με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Καλή όρεξη!