Φιλιππινέζικη Κουζίνα

Φιλιππινέζικο γλυκό biko

Φιλιππινέζικο γλυκό biko

Δοκιμάστε να εκτελέσετε αυτή την φιλιππινέζικη συνταγή και θα μείνετε σίγουρα απόλυτα ικανοποιημένοι! Είναι ένα απολαυστικό φιλιππινέζικο γλυκό καρύδας, που γίνεται εύκολα και αρέσει σε όλους!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 φλιτζάνια κολλώδες λευκό ρύζι
6 φλιτζάνια κρύο νερό
1 (κουτί (400 γραμμάρια) γάλα καρύδας
1 ⅓ φλιτζάνια ζάχαρη
1 ⅓ φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας καρύδα κονσέρβας

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Μουλιάζουμε το ρύζι όλη τη νύχτα στο νερό.

Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Λαδώνουμε ένα ταψί

Βήμα 3
Βάλτε το μουλιασμένο ρύζι με το νερό του σε μέτρια φωτιά, 1/2 κουτί γάλα καρύδας και τη λευκή ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει και να πήξει, για περίπου 20 λεπτά. Ρίξτε στο ταψί.

Βήμα 4
Ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη, το υπόλοιπο 1/2 κουτί γάλα καρύδας και τις κονσέρβες καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Περιχύνουμε προσεκτικά το μείγμα πάνω από το ρύζι.

Βήμα 5
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πήξει η επικάλυψη, για περίπου 25 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει τελείως. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!