Ινδική Κουζίνα

Χαλβάς Μπεσάν

Χαλβάς Μπεσάν

Αν σας αρέσει η γεύση της μπεσάν (αλεύρι από ρεβίθια) στα γλυκά, τότε ο χαλβάς μπεσάν είναι για εσάς! Μοναδική ινδική συνταγή που εκτελείται εύκολα και γρήγορα! Εξαιρετικό επιδόρπιο για να σερβίρετε σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 φλιτζάνι γάλα

½ φλιτζάνι νερό

½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο

¾ φλιτζάνι γκι (διαυγές βούτυρο)

1 φλιτζάνι αλεύρι από ρεβίθια (μπεσάν)

1 φλιτζάνι ζάχαρη

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Βάλτε το γάλα και το νερό να σιγοβράζουν σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε το κάρδαμο στο μείγμα. Αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2

Λιώστε το γκι σε ρηχό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το αλεύρι στο λιωμένο γκι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωμαθεί, περίπου για 10 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε για να τα ενσωματώσετε. Αδειάστε αργά το μείγμα γάλακτος στο τηγάνι ενώ ανακατεύετε για να αποφύγετε τα «μπιρμπιλιάσει». Συνεχίστε να μαγειρεύετε και ανακατεύετε μέχρι ο χαλβάς να γίνει ένα σώμα. Περίπου από 10 έως 15 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό ή απλώστε το μείγμα σε πλάκα και αφήστε το να κρυώσει. Κόβουμε σε τετράγωνα…. και έτοιμος ο χαλβάς μπεσάν!

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 8


Δείτε περισσότερες ινδικές συνταγές παρακάτω, όπως οι ινδικες γαρίδες με κάρυ!