Ενα από τα πιο διάσημα ελληνικά πιάτα! Το χοιρινό σουβλάκι συνδυάζεται σχεδόν με τα πάντα!Υπέροχο με ρύζι και σαλάτα με αγγούρι και ντομάτα. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 λεμόνι, στυμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
3 φύλλα δάφνης, σπασμένα σε κομμάτια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε τα κομμάτια χοιρινού φιλέτου σε μια μεγάλη πιατέλα.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξηρό λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε το χοιρινό στη πιατέλα και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3
Αφήστε το χοιρινό να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ημέρα, έως και 5 ημέρες.
Βήμα 4
Αφαιρέστε τα κομμάτια χοιρινού από τη μαρινάδα και περάστε τα σε μεταλλικά σουβλάκια. Τοποθετήστε κομμάτια φύλλου δάφνης ανάμεσα σε κομμάτια κρέατος.
Βήμα 5
Προθερμαίνουμε μια σχάρα σε μέτρια φωτιά και την λαδώνουμε ελαφρά.
Βήμα 6
Τοποθετήστε σουβλάκια στην προθερμασμένη σχάρα. Γυρίζουμε τα σουβλάκια και τα αλείφουμε με μαρινάδα συχνά για τα πρώτα 10 λεπτά του μαγειρέματος. Ψήστε περίπου 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να ψηθεί το χοιρινό και να τρέξουν οι χυμοί. Σερβίρετε!
Καλή όρεξη!