Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Δοκιμάστε αυτή τη νηστίσιμη συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και συνεχίστε δυναμικά τη νηστεία της Σαρακοστής! Συνοδεύστε με κόκκινο κρασί.

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

700 γραμμάρια χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο

½ κιλό κοφτό μακαρονάκι

2 μεγάλα κρεμμύδια, ξερά

2 σκελίδες σκόρδο

3 μεσαίες ντομάτες φρέσκες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

2 κουταλιές της σούπας ξίδι

2 φύλλα δάφνης

Αλάτι για γεύση

Πιπέρι για γεύση

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το ζεσταίνετε. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Σοτάρετε και ανακατεύετε. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε και το χταπόδι, κομμένο σε κομμάτια. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθεί αρκετά το χταπόδι και αποκτήσει κοκκινωπό χρώμα. Προσέχετε να έχουν σχεδόν απορροφηθεί τα υγρά του.

 

Βήμα 2

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξίδι και το κρασί, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε τα να σιγοβράζουν μέχρι που το χταπόδι να μείνει με τη σάλτσα του και να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι. Τέλος ρίχνετε και το μαϊντανό.

 

Βήμα 3

Παράλληλα, βράζετε τα ζυμαρικά σε μία άλλη κατσαρόλα. Μόλις βράσουν, τα στραγγίζετε. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το έτοιμο χταποδάκι και ανακατεύετε. Τα αφήνετε σε σιγανή θερμοκρασία για ένα λεπτό περίπου. Σερβίρετε με κόκκινο κρασί.

 

 

Καλή όρεξη!

 

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

 

Related Posts

Leave a comment