Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Ψάρι στιφάδο Moqueca de Peixe Baiana

Ψάρι στιφάδο Moqueca de Peixe Baiana

Το ψάρι στιφάδο Moqueca de Peixe Baiana αποτελεί μία από τις πιο παραδοσιακές βραζιλιάνικες συνταγές. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο που προέρχεται από τα βορειοανατολικά μέρη της Βραζιλίας. Το φοινικέλαιο του δίνει τη χαρακτηριστική του γεύση. Ένα πιάτο δίχως πολλές θερμίδες και ιδιαίτερα γευστικό! Ιδανικό για να σας ζεστάνει το χειμώνα. Σερβίρετε ζεστό με λευκό ρύζι ή ρύζι καρύδας.

Υλικά που θα χρειαστείτε

4 φιλέτα λαβράκι

4 κουταλιές χυμό λάιμ

3 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες

1 πρέζα αλάτι

3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

3 κουταλιές κρεμμύδι, τριμμένο

3 κουταλιές της σούπας φοινικέλαιο

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε δαχτυλίδια

1 ½ φλιτζάνι νερό

1 κονσέρβα γάλα καρύδας

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες

2 ντομάτες, χωρίς σπόρους και κομμένες σε φέτες

1 μάτσο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

½ μάτσο πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ξεπλύνετε το λαβράκι με τρεχούμενο κρύο νερό. Στεγνώστε τα φιλέτα. Τοποθετήστε τα σε ένα ρηχό πιάτο και αλείψτε με χυμό λάιμ, σκόρδο και αλάτι. Μαρινάρετε για 30 λεπτά.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τριμμένο κρεμμύδι και μαγειρέψτε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα ψάρια και το μαρινάρισμα στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 3 έως 5 λεπτά.

Βήμα 3

Ανακατέψτε το φοινικέλαιο και τους δακτυλίους κρεμμυδιού, ακολουθούμενο από νερό και γάλα καρύδας. Σιγοβράστε για 15 λεπτά. Προσθέστε πράσινη πιπεριά, κόκκινη πιπεριά, ντομάτα, κόλιαντρο και πράσινα κρεμμύδια. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και οι γεύσεις να συνδυάζονται καλά, για περίπου 5 λεπτά. Έτοιμο το Ψάρι στιφάδο Moqueca de Peixe Baiana!

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 25 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 25 λεπτά

Μερίδες: 4