Αμερικάνικη Κουζίνα

Αμερικάνικο στιφάδο θαλασσινών

Αμερικάνικο στιφάδο θαλασσινών

Αυτό το αμερικάνικο στιφάδο θαλασσινών είναι μια εκπληκτική αμερικάνικη συνταγή που θα σας εκπλήξει ευχάριστα! Σερβίρετε με ένα ζεστό, αφράτο ψωμί για να το βουτήξετε στο νόστιμο ζωμί της σούπας! Εξαιρετικό χειμερινό πιάτο για να σας ζεστάνει!

Υλικά που θα χρειαστείτε

¾ φλιτζάνι βούτυρο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κονσέρβες ντομάτες

2 κύβους ζωμό κοτόπουλου

2 φύλλα δάφνης

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό

½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

1 φλιτζάνι νερό

1 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί

1 ½ λίβρες μεγάλες γαρίδες – ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες

1 ½ κιλά χτένια

18 μικρά μύδια

18 μεγάλα μύδια, καθαρισμένα

1 ½ φλιτζάνια καβούρι

1 cod λίβρες μπακαλιάρου, σε κύβους

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέστε κρεμμύδια, σκόρδο και μαϊντανό. Μαγειρέψτε αργά, ανακατεύοντας περιστασιακά έως ότου τα κρεμμύδια μαλακά.

Βήμα 2

Προσθέστε τις ντομάτες στην κατσαρόλα (κόψτε τις σε κομμάτια καθώς τις προσθέτετε). Προσθέστε ζωμό κοτόπουλου, φύλλα δάφνης, βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη, νερό και κρασί. Ανακατέψτε καλά. Καλύψτε και σιγοβράστε 30 λεπτά.

Βήμα 3

Ανακατέψτε τις γαρίδες, τα χτένια, τα μύδια, τα μύδια και το καβούρι. Ανακατέψτε τα ψάρια, αν θέλετε. Βράζουμε. Χαμηλώστε τη θερμότητα, καλύψτε και σιγοβράστε 5 έως 7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Βάλτε τη σούπα σε μπολ και σερβίρετε με ζεστό, αφράτο ψωμί!

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 45 λεπτά

Μερίδες: 12