Κινέζικη Κουζίνα

Ασιατικό κρέας φωτιάς

Ασιατικό κρέας φωτιάς

Ασιατικό κρέας φωτιάς: Μια αυθεντική κινέζικη συνταγή, για ένα υπέροχο πιάτο με μοσχαρίσιο κρέας από την Ασία. Ενα πιάτο εύκολο στην προετοιμασία, ελαφρώς πικάντικο και με υπέροχη γεύση, που θα σας μείνει αξέχαστη! Το ποτό που προτείνεται να συνοδεύσει αυτό το πιάτο είναι μια παγωμένη μπύρα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
2 πράσα, ψιλοκομμένα
1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο
½ κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα, κομμένη σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο και το κόκκινο κρεμμύδι. Προσθέστε το μαύρο πιπέρι, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, το σουσάμι, το πράσο και το καρότο. Ανακατέψτε το κρέας με το χέρι για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη επικάλυψη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 2
Αλείψτε το κάτω μισό ενός γουόκ με μαγειρικό λάδι και ζεστάνετέ το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε όλο το κρέας και τη μαρινάδα ταυτόχρονα και τηγανίστε ανακατεύοντας συνεχώς. Το κρέας θα ψηθεί μετά από λίγα λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ρύζι ή χυλοπίτες. Για κορεάτικο στιλ, τυλίξτε το κρέας σε ένα φύλλο κόκκινου μαρουλιού.

Καλή όρεξη!