Κινέζικη Κουζίνα

Αυθεντικά κινέζικα ρολά αυγών

Αυθεντικά κινέζικα ρολά αυγών

Μια αυθεντική κινέζικη συνταγή, που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας της κινέζικης ιστορίας, για να ετοιμάσετε παραδοσιακά κινέζικα ρολλά αυγών. Δοκιμάστε τα, πειραματισθείτε και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
3 αυγά χτυπημένα
1 λάχανο μέτριο, ψιλοκομμένο
½ καρότο
1 κουτάκι (250γραμμάρια περίπου) κομματάκια μπαμπού
1 φλιτζάνι αποξηραμένο μανιτάρι
1 κιλό ψητό χοιρινό, κομμένο σε κομμάτια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 ½ κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) περιτυλίγματα ρολού αυγών
1 ασπράδι αβγού χτυπημένο
4 φλιτζάνια λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα χτυπημένα αυγά και μαγειρεύουμε, χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να σφίξουν. Αναποδογυρίζουμε τα αυγά και μαγειρεύουμε για άλλα 20 δευτερόλεπτα για να σφίξει και η άλλη πλευρά. Αφήνουμε την ομελέτα στην άκρη να κρυώσει και μετά την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο φυτικό λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το λάχανο και το καρότο. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε το μπαμπού, τα μανιτάρια, το χοιρινό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη σάλτσα σόγιας, το αλάτι, και τη ζάχαρη. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 6 λεπτά. Τα ρίχνουμε στις κομμένες φέτες της ομελέτας, στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 3
Για να τυλίξετε τα ρολά αυγών, τοποθετήστε ένα περιτύλιγμα στην επιφάνεια εργασίας σας με μια γωνία να δείχνει προς το μέρος σας. Τοποθετήστε περίπου 3 κουταλιές της σούπας κρύα γέμιση σε ένα σωρό στο κάτω τρίτο του περιτυλίγματος. Αλείφουμε λίγο χτυπημένο ασπράδι αυγού στις δύο πάνω άκρες του περιτυλίγματος, μετά διπλώνουμε την κάτω γωνία πάνω από τη γέμιση και τυλίγουμε σταθερά μέχρι τη μέση. Διπλώστε σφιχτά την αριστερή και τη δεξιά πλευρά πάνω από το ρολό αυγού και μετά συνεχίστε το ρολό μέχρι οι επάνω γωνίες να σφραγίσουν το ρολό με το ασπράδι. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα περιτυλίγματα ρολού αυγών, καλύπτοντας τα τελικά ρολά αυγών με πλαστική μεμβράνη για να μην στεγνώσουν.

Βήμα 4
Ζεστάνετε λάδι σε γουόκ ή τηγάνι στους 175 βαθμούς.

Βήμα 5
Τηγανίζουμε τα ρολά αυγών 3 ή 4 κάθε φορά μέχρι να ροδίσουν, για 5 έως 7 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *