Ινδική Κουζίνα

Αυθεντικό κάρυ γαρίδων

Αυθεντικό κάρυ γαρίδων

Αν ψάχνεις το αυθεντικό κάρυ γαρίδων τότε βρήκες τη σωστή ινδική συνταγή! Είναι μια συνταγή σπιτικής γαρίδας της Νότιας Ινδίας. Μπορεί να εκτελεστεί απλά και γρήγορα. Δεν περιέχει καρύδα, έτσι δεν είναι γλυκό, κυρίως ζουμερό και τόσο ζεστό όσο σας αρέσει. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι ή ένα ινδικό ψωμί.

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

10 φρέσκα φύλλα κάρυ (προαιρετικά)

1 κουταλιά της σούπας πιπερόριζα σκόρδο (τζίντζερ)

1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο

⅔ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη

1 ντομάτα, ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

Μεσαίες γαρίδες 2 κιλών – ξεφλουδισμένες και ξαλμυρισμένες

¼ φλιτζάνι νερό

1 κουταλάκι του γλυκού garam masala*

1 ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο για γεύση

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε γουόκ ή μια μεγάλη κατσαρόλα σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα κρεμμύδια. Ανακατέψτε και τσιγαρίστε μέχρι να ροδίσουν. Ανακατέψτε τα φύλλα κάρυ, στη συνέχεια προσθέστε τζίντζερ, κόλιανδρο και αλάτι. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

 

Βήμα 2

Προσθέστε αλάτι και κουρκούμη και στη συνέχεια ανακατέψτε την ντομάτα, το κόκκινο πιπέρι, τις γαρίδες και το νερό. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή και μαγειρέψτε για 7 έως 8 λεπτά, έως ότου οι γαρίδες είναι αδιαφανείς. Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον αλάτι και κόκκινο πιπέρι εάν είναι απαραίτητο. Προσθέτουμε μπαχαρικά garam masala, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά. Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιαντρο και σερβίρετε με ψωμί ή ρύζι.

 

Καλή όρεξη!

 

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 5

 

Πηγή:

allrecipes.com

 

Μάθετε για το Izicol και την αντιμετώπιση δυσκοιλιότητας 

 

Τι είναι το garam masala;

Είναι ένα Ινδικό μείγμα μπαχαρικών (γκάραμ μασάλα), που ταιριάζει πολύ σε ψητά κρεατικα. Είναι ένας συνδυασμός τριμμένων μπαχαρικών που χρησιμοποιείται συχνά στις κουζίνες της Ινδίας, και άλλων χωρών της Νότιας Ασίας. Χρησιμοποιείται μόνο του ή με άλλα αρωματικά.

γκαραμ μασαλα