Το βραζιλιάνικο κοτόπουλο στρογκανόφ είναι μια πεντανόστιμη βραζιλιάνικη συνταγή! Είναι ένα τυπικό βραζιλιάνικο πιάτο, πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Σερβίρεται με λευκό ρύζι και πατάτες. Μπορείτε να το συνοδεύσετε και με κόκκινο κρασί. Επίσης, τα κονσερβοποιημένα μανιτάρια μπορούν να αντικατασταθούν από φρέσκα μανιτάρια. Αντί για ελαφριά κρέμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος, αλλά να τη χτυπήσετε μέχρι να αποκτήσει μια πιο σταθερή υφή.
Υλικά που θα χρειαστείτε
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
3 φλιτζάνια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο σκελίδες, ψιλοκομμένες
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 κονσέρβα μαγειρεμένη ντομάτα, αναμεμειγμένη
1 συσκευασία ελαφριά κρέμα
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Τοποθετήστε τα κρεμμύδια στο τηγάνι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να είναι μαλακά, για 5 έως 7 λεπτά. Προσθέστε μανιτάρια και σκόρδο. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, για 7 έως 10 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα μανιταριών σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να γίνει χρυσό-καφέ και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 7 έως 10 λεπτά ανά πλευρά.
Βήμα 3
Ανακατέψτε το μείγμα μανιταριών με το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε. Προσθέστε τις ντομάτες. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει ο χυμός ντομάτας, για 5 έως 7 λεπτά. Ανακατέψτε την ελαφριά κρέμα. Σιγοβράστε μέχρι να συνδυαστούν οι γεύσεις, για 1 έως 3 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 32 λεπτά
Μερίδες: 4
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
440 θερμίδες: 28,4 g πρωτεΐνης, 14,4 g υδατάνθρακες, 72,9 mg χοληστερόλης, 366,1 mg νατρίου
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, δείτε επίσης τη βραζιλιάνικη συνταγή για το βραζιλιάνικο κοτόπουλο στιφάδο «A Mineira»