Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Βραζιλιάνικο ρύζι

Βραζιλιάνικο ρύζι

Το βραζιλιάνικο ρύζι είναι το κύριο πιάτο της Βραζιλίας. Είναι μία πολύ κλασική βραζιλιάνικη συνταγή που προτιμούν οι Βραζιλιάνοι! Αυτό που το κάνει τόσο διαφορετικό είναι ότι το τηγανίζουμε σε λάδι με κιμά και σκόρδο πριν προσθέσουμε νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μερικό νερό, μερικό ζωμό κοτόπουλου. Το μυστικό είναι να μην το αφήσουμε να ψηθεί γιατί πρέπει να βγει χαλαρό και όχι κολλώδες.

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 φλιτζάνια άσπρο ρύζι με κόκκους

2 κουταλιές κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 φλιτζάνια ζεστό νερό

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό. Αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το κρεμμύδι στο λάδι για ένα λεπτό. Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να ροδίσει. Προσθέστε το ρύζι και το αλάτι και μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει το ρύζι.

Βήμα 3

Ρίχνουμε ζεστό νερό πάνω από μείγμα ρυζιού και ανακατεύουμε. Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλά επίπεδα, καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει έως ότου απορροφηθεί το νερό, 20 έως 25 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 8