Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Γίγαντες στο φούρνο

Γίγαντες στο φούρνο
Eat4health

Μια ελληνική νηστίσιμη συνταγή για φασόλια γίγαντες στο φούρνο! Σε αυτή τη συνταγή, ξεπλένουμε τους γίγαντες με σόδα από την προηγούμενη μέρα. Εξαιρετική συνταγή για να γίγαντες στο φούρνο για όλη την οικογένεια!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 σακουλάκι φασόλια γίγαντες

1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα

2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας

1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη

1 κρεμμύδι

Αλάτι για γεύση

Πιπέρι για γεύση

Μαϊντανός

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Από την προηγούμενη μέρα, ρίχνουμε τα φασόλια σε ένα μπολ με νερό και σόδα. Τα αφήνουμε όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα τρίβουμε καλά μεταξύ τους.

Βήμα 2

Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε αρκετό νερό. Προσθέτουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 3

Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και το κομμένο κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε για περίπου 4-5 λεπτά και μετά ρίχνουμε μέσα τους γίγαντες.

Βήμα 4

Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψουμε τους γίγαντες (ίσως και λίγο παραπάνω) και προσθέτουμε την πάστα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά.

Βήμα 5

Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Απλώνουμε τους γίγαντες σε ένα ταψί, προσθέτουμε τον μαϊντανό (μια χούφτα) και τη ρίγανη. Προσθέτουμε λίγο νερό και στο ταψί και ψήνουμε για μια ώρα. Κατά τη διάρκεια, ελέγχουμε αν είναι όσο μαλακοί θέλουμε. Για παραπάνω ψήσιμο, προσθέστε λίγο ακόμα νερό.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 120 λεπτά

Μερίδες: 6 μερίδες

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..