Δείτε αυτή την ιταλική συνταγή που βρήκα για γαρίδες με κρέμα γάλακτος και πέστο. Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα πιάτα σε κάθε οικογένεια. Μια λαχταριστή λιχουδιά, είναι επίσης υπέροχο όταν γίνεται με κρέας καβουριών αντί για γαρίδες.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1/2 κιλό ζυμαρικά λιγκουίνι
½ φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
⅓ φλιτζάνι πέστο
1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά λιγκουίνι και μαγειρέψτε για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν αλντέντε.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρέψτε για 6 με 8 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 3
Ρίξτε το τυρί παρμεζάνα στη σάλτσα κρέμας, ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθεί καλά. Προσθέστε το πέστο και μαγειρέψτε για 3 έως 5 λεπτά, μέχρι να πήξει.
Βήμα 4
Βάζουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα, περίπου για 5 λεπτά. Σερβίρουμε πάνω από το ζεστό λιγκουίνι.
Καλή όρεξη!