Δείτε αυτή την γερμανική συνταγή για να ετοιμάσετε το παραδοσιακό κέικ μήλου. Ενα υπέροχο, γεμάτο γεύση κέικ, που γίνεται εύκολα και διατηρείται καλά- αν μείνει καθόλου! Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά. Δοκιμάστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 αυγά
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένη κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
4 φλιτζάνια μήλα – ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανάμειξης χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ το λάδι και τα αυγά μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε καλά.
Βήμα 3
Ρίξτε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και την αλεσμένη κανέλα μαζί σε ένα μπολ. Προσθέστε σιγά σιγά αυτό το μείγμα στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το κουρκούτι θα πρέπει να είναι πολύ πηχτό. Γυρίστε τα μήλα χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα. Απλώστε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί.
Βήμα 4
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε μια σχάρα. Μόλις κρυώσει το κέικ, σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής ή με κρέμα τυριού Frosting.
Καλή όρεξη!