Ιαπωνική Κουζίνα

Γιαπωνέζικο κοτόπουλο Yakisoba

Γιαπωνέζικο κοτόπουλο Yakisoba

Σας παρουσιάζουμε μια πολύ δημοφιλή ιαπωνική συνταγή. Αυτό το παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο με νουντλς yakisoba περιλαμβάνει λάχανο και κοτόπουλο σε μια πικάντικη σάλτσα. Είναι πολύ εύκολο να το ετοιμάσετε, ενώ η γεύση του και τα αρώματά του θα σας ενθουσιάσουν. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας πάστα τσίλι ασιατικού τύπου
½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλα
½ μέτριο λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 καρότα, κομμένα σε λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κιλό μαγειρεμένα νουντλς yakisoba
2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ τουρσί (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα και σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το κοτόπουλο και το σκόρδο σε καυτό λάδι μέχρι να μυρίσουν, περίπου για 1 λεπτό. Ρίξτε την πάστα τσίλι στο μείγμα κοτόπουλου. Τηγανίστε και ανακατέψτε μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει εντελώς, για 3 με 4 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και σιγοβράστε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και τη σάλτσα σε ένα μπολ.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλα στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το λάχανο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το αλάτι σε καυτό λάδι και τηγανίστε μέχρι να μαραθεί το λάχανο, για 3 με 4 λεπτά.

Βήμα 3
Ρίξτε το μείγμα του κοτόπουλου στο μείγμα του λάχανου. Προσθέστε τα νουντλς. Τηγανίστε και ανακατέψτε μέχρι τα νούντλς να είναι ζεστά και το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ μέσα, για 3 με 4 λεπτά. Γαρνίρουμε με τζίντζερ τουρσί.

Καλή όρεξη!