Μια εξαιρετική ελληνική συνταγή μπάρμπεκιου για τα πασίγνωστα ελληνικά σουτζουκάκια. Ενα πιάτο, τόσο διαδεδομένο και τόσο λαχταριστό, ιδανικό για να εκπλήξετε φίλους και συγγενείς. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και ρύζι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 ½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
⅜ φλιτζάνι σταφίδες, ψιλοκομμένες
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
ξυλαράκια για σουβλάκια
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε τη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί τον κιμά, το κρεμμύδι, τις σταφίδες και τον μαϊντανό. Καρυκεύουμε με το καγιέν,την κανέλα, τον κόλιανδρο, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε σε 6 επίπεδα λουκάνικα γύρω από τα ξυλαράκια για σουβλάκια. Αλείψτε ελαφρά τα σουτζουκάκια με λάδι. Αυτό αποτρέπει το κόλλημα στη σχάρα.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα σουτζουκάκια στη ζεστή σχάρα. Ψληστε για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Καλή όρεξη!