Η πιο απλή ελληνική συνταγή! Οι πατάτες φούρνου είναι ίσως το πιο αγαπημένο συνοδευτικό σχεδόν για όλα τα φαγητά, είτε με κρέας (αρνάκι, χοιρινό, μοσχαράκι, κοτόπουλο), είτε για ψητά ψάρια. Γίνονται εύκολα, είναι χορταστικές και έχουν φοβερή γεύση! Δοκιμάστε τις και απολαύστε τις!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ελληνικό μείγμα μπαχαρικών
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
αλάτι 60 γραμμάρια τυρί φέτα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Απλώστε τις πατάτες σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τις πατάτες να καλυφθούν καλά. Ρίξτε το μείγμα μπαχαρικών, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα καρυκευμάτων πάνω από τις πατάτες.
Βήμα 3
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά (δοκιμάζουμε αν μπορούν να τρυπηθούν με ένα πιρούνι).
Βήμα 4
Θρυμματίζουμε το τυρί φέτα πάνω από τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με δυόσμο.
Καλή όρεξη!