Κινέζικη Κουζίνα

Μοσχαράκι με λαχανικά

Μοσχαράκι με λαχανικά

Μια γνήσια κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε ένα απλό πιάτο με μοσχαράκι και μείξη λαχανικών. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε υποχρεωτικά αυτά τα λαχανικά. Αλλάξτε τα σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο. Ετσι κι αλλιώς, γίνεται πεντανόστιμο με ότι λαχανικό το μαγειρέψετε! Δοκιμάστε να σερβίρετε πάνω από ρύζι ή νουντλς.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/4 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες 1-1,5 εκατοστών
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 κουτί (300 γραμμάρια) ζωμό βοδινού κρέατος
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά, σοτάρουμε στο λάδι τις φέτες του μοσχαρίσιου κρέατος για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά, το καρότο και το ζωμό βοδινού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, ανακατέψτε το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα στρειδιών. Ανακατεύουμε καλά, σχηματίζοντας μια λεία πάστα. Προσθέστε την σιγά σιγά στο μοσχάρι και τα λαχανικά που σιγοβράζουν, ανακατεύοντας καλά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Καλή όρεξη!